Ocjena: 6.5/10
Ocjena korisnika: 10/10

SADRžAJ

Socijalno-psihološka drama. U Sovjetskom Savezu, u vrijeme Gorbačovljeve vladavine i u punom jeku "perestrojke" Platon Makovski (V. Maskov) i njegova četvorica najboljih prijatelja studenti su moskovskoga sveučilišta. Kako upravo ulaze u vrijeme kada će kapitalizam zakucati na ruska vrata, oni to, naravno, kane iskoristiti. Dvadeset godina kasnije, Platon je zahvaljujući svojim sposobnostima i lukavstvu postao jedan od najbogatijih ljudi u državi, držeći jednu od najunosnijih tamošnjih tvrtki. Željan moći i vlasti nije štedio svoje prijatelje ne bi li došao do vrha.
"Oligarh" je solidna socijalno-psihološka drama s elementima kriminalističkog filma, naime, adaptacija romana Bolšaja Paika ruskoga pisca Julija Dubova, koji portretira život poznatoga ruskog tajkuna Borisa Berezovskog, kao i njegove kolege iz istoga miljea. Iako promijenjenih imena i nekih sporednih činjenica, film baš kao i roman vjerno ocrtavaju živote spomenutih, pokazujući sav sjaj i bijedu tranzicijske Rusije, koju nagriza neimaština, ali i brzo i veliko bogaćenje male skupine ljudi. Ovaj je film režirao poznati ruski redatelj i scenarist Pavel Lungin (najpoznatiji po filmovima Taxi Blues, Luna park i Otok), a u njemu glume ruski glumci Vladimir Maskov, Marija Mironova i ostali.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.