SADRžAJ

Baron Manfred von Richthofen (Schweighofer) najslavniji je pilot njemačkog ratnog zrakoplovstva u Prvom svjetskom ratu. Za njega i njegove kolege, zračne bitke uglavnom su događaji sportske prirode, tehničkih izazova, dostojanstvenog ponašanja te ignoriranja pravih ratnih strahota. Međutim, nakon što se zaljubi u prelijepu medicinsku sestru Kate (Headey), Manfred će shvatiti da je cijela njegova svrha zapravo jedna velika propaganda. Uhvaćen između vlastitog gađenja prema ratu i svoje odgovornosti prema kolegama pilotima i cijelom zrakoplovstvu, von Richthofen će ponovno uzletjeti…
U rujnu 1916. g. mladi aristokrat barun Manfred von Richthofen (Matthias Schweighöfer, «Operacija Valkira») premješten je u njemački letački odred. Brojne pobjede u zračnim duelima, njegov prepoznatljivi crveni avion i junački poduhvati njegove eskadrile uskoro ga pretvaraju u njemačkog junaka. Zaslijepljen propagandom s vrha i zanesen slavom on ne uviđa pravu cijenu rata. Tek nakon ranjavanja, kada mu užasne posljedice sukoba u poljskoj bolnici pokaže njemačka medicinska sestra (Lena Headley, «Terminator: Kronike Sarrah Connor») počinje shvaćati da rat čini mnogo više toga od njegovih voljenih zračnih okršaja. Šutljiv i razočaran, ali nepokolebljivo odan svojim ljudima, legendarni barun zna da ne može prestati letjeti. Ali čak i za njega svaka nova misija može biti posljednja. Uz nevjerojatne scene zračnih okršaja, ovo je priča o najvećem vojnom pilotu svih vremena.

Fotografije

Crveni barunCrveni barunCrveni barunCrveni barunCrveni barunCrveni barunCrveni barunCrveni barun

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.