Ocjena: 5.7/10
Ocjena korisnika: 2/10

SADRžAJ

Neusporediv sjaj francuske rivijere privlačio je najveće umjetnike prošlog stoljeća. Pablo Picasso je u Antibesu zapao u pravi vihor kreativnosti. U Saint Tropezu, nekadašnjem ribarskom gradiću, razvio se nov i senzualan način života zahvaljujući mladoj Brigitte Bardot, dok je na istočnoj obali novopečena oskarovka Grace Kelly oblikovala kneževinu Monako. Njezino vjenčanje s princem Rainierom bilo je događaj stoljeća. Velik je tu utjecaj imao grčki brodovlasnik Aristoteles Onassis koji je želio podići ugled te malene kneževine. U Cannesu se etablirao jedan od najglamuroznijih filmskih festivala na svijetu - sve je počelo slijetanjem hidroaviona uz samu obalu grada, a putnici su bili sama elita Hollywooda. Ovaj dokumentarni film nastavlja istraživati mjesta na kojima povijest Azurne obale živi još i danas, a među njima su Colombe d'Or u Saint Paul de Veniceu ili poznati Club55 u Saint Tropezu. Gotovo sve velike ličnosti prošlog stoljeća posjetile su Azurnu obalu, a njihovi su se putevi često križali upravo u hotelu Cap-Eden-Roc u Antibesu. Već 150 godina taj hotel ugošćuje umjetnike, kraljeve, dive i zvijezde. Kralj Edward VIII. pronašao je ovdje diskretno utočište za sastanke sa svojom ljubavnicom Wallis Simpson, dok Marlene Dietrich ljubavnu vezu s Josephom Kennedyjem nije skrivala.
Godine 1923. bogati i ekscentrični američki par osmislio je ljetnu sezonu u hotelu Du Cap-Eden-Roc, što je uskoro revolucioniralo turizam diljem ove regije. Taj je hotel od 1969. u vlasništvu njemačkih poduzetnika, obitelji Oetker. Maja Oetker opisuje svoja sjećanja na proteklih 50 godina. Do danas Azurna obala nije nimalo izgubila na privlačnosti. Ona nije samo mjesto koje ljudi čeznu posjetiti, nego je s vremenom prerasla u pravi mit.

Fotografije

Mitska Azurna obala - Sjaj, strast i luksuzMitska Azurna obala - Sjaj, strast i luksuzMitska Azurna obala - Sjaj, strast i luksuzMitska Azurna obala - Sjaj, strast i luksuzMitska Azurna obala - Sjaj, strast i luksuz

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.