Ocjena: 7.2/10
Ocjena korisnika: 6/10

SADRžAJ

Radnja je smještena u edvardijansku Englesku, u kojoj su svi uvijek suzdržani, a ljudima iz kolonija se ne vjeruje u potpunosti. Fisk Stariji (Peter O'Toole) ima malo vremena i nježnosti za svog sina (Jeremy Northam).
Kad posjete ekscentričnoga Indijca, krenu na čudno putovanje koje na kraju omogućava starcu da pronađe svoje srce. Deana Spanleyja režirao je Toa Fraser, a scenarist je Alan Sharp. Temelji se na romanu „My Talks With Dean Spanley“ koji je napisao lord Dunsany. Peter O'Toole, koji je više puta nominiran za Oscara, dodaje svom životopisu još jednu neobičnu ulogu svojim nastupom u komediji drami Dean Spanley. Film je adaptacija popularnoga romana „My Talks with Dean Spanley“, koji je napisao lord Dunsany. Režirao ga je Toa Fraser, a zvijezda je O’Toole kao Horatio Fisk, naprasiti, mrzovoljni 70-godišnjak, koji se bliži kraju života početkom 20. stoljeća. Usprkos distanciranom i pomalo napetom odnosu sa sinom Hensloweom (Jeremy Northam), Horatio se uporno redovito pridružuje mladiću u izlascima. Dosada i monotonija te rutine postaje na kraju tako velika da odlučuju otići na predavanje o transmigraciji duša gostujućega hindu swamija. Ondje im se putovi sretnu s ekscentričnim Deanom Spanleyjem (Sam Neill) i između Spanleyja i Henslowea procvjeta prijateljstvo. Kad se Spanley pridruži Hensloweu na večeri i prihvati kušati rijetko mađarsko vino poznato kao Imperijalni tokajac, Spanley se instinktivno počne sjećati prošloga života koji je proživio kao pas. Njegova sjećanja sadrže prilično bizarne veze s prošlosti Horatijeve obitelji.

Fotografije

Dean SpanleyDean SpanleyDean SpanleyDean SpanleyDean SpanleyDean SpanleyDean SpanleyDean SpanleyDean Spanley

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.