SELO

COUNTRY (2000)

drama | Irska
Redatelj: Kevin Liddy

Ocjena: 6.9/10

SADRžAJ

Potresna je to priča o životu dječaka u jednoj irskoj obitelji. Redatelj filma, Kevin Liddy, snimio je prvijenac za pamćenje, slojevitu dramu o bolnom procesu zamiranja života u malim sredinama i mračnim tajnama iz prošlosti koje se nikada ne mogu posve sakriti.

Sedamdesete, Sjeverna Irska. Obitelj Murphy odavno je ostala bez ključne osobe, majke i supruge, i već dugo živi bez smijeha, sa stalnim svađama i prijetnjama uvijek alkoholiziranog oca, Franka (Des Cave). Mlađi sin Jack (Dean Pritchard), prepušten je sam sebi, u školi mu stariji nasilnici ne daju mira, a stariji brat Con (Dean Pritchard), šutke se drži postrance i ima tajnu vezu s krčmarevom kćerkom. Sumorna svakodnevica Murphyjevih mijenja se dolaskom Jackove tete Miriam (Lisa Harrow), vesele osobe posve drukčije od tmurnog ostatka obitelji. Ali sreća biva kratkog vijeka - u selu se pojavljuju putujući nomadi i pokreću niz sukoba koji moraju rezultirati tragedijom...Kevin Liddy karijeru je započeo kao televizijski redatelj te se preko snimanja spotova i reklamnih ostvarenja približio stvaranju cjelovečernjeg filma. Selo je hvaljen i nagrađivan film, redateljski posve profinjen, pun vizualnih simbola koji dojmljivo predočavaju karaktere, a posebice kvalitetu snimateljskog rada, naime, mnogi su recenzenti filma pohvalno zaključili kako i najmanji pokret kamerom uvjerljivo dočarava promjene stanja likova. Liddyjev film nagrađen je na festivalima u Galwayu i Veroni (Schermi d'Amore - Ljubav na ekranu, festival romantičnih filmova i melodrama).

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.