SADRžAJ

Stela Lončar je već kao dvanaestogodišnja djevojčica bježala od kuće. Iz disfunkcionalne obitelji, kraj agresivnog oca, bez majke koja je tragičnim slučajem umrla, Stela je bila osuđena na odrastanje po domovima, osim kratkog razdoblja kada je bila kod strica Lončara s kojim se nije nikako slagala. Nakon pokušaja bijega iz zagrebačkog doma za nezbrinute socijalni radnici odluče Stelu skloniti u dom na otok Cres kako bi se ujedno riješili i problematične Stele i njezinog agresivnog oca. Na putu prema Cresu prati je mladi socijalni radnik Mato Erceg koji otkriva da se iza Steline agresivnosti krije osjetljiva osoba, žrtva neraščišćenih obiteljskih odnosa. Mato odluči pomoć lijepoj Steli, te će prijeći granice pravila službe...

"Stela" je treći igrani film Petra Krelje, redatelja, scenarista, filmskog kritičara, poznatog po nizu sjajnih dokumentarnih filmova sociološke orijentacije koji se bave likovima s društvenih margina. U ovom filmu Kreljina je glavna junakinja Stela, djevojka razorenog djetinjstva, koja uporno bježi iz domova te njezin problematični odnos s ocem. Scenarij potpisuje Petar Krelja uz suradnju s Pavlom Pavličićem, glazbu je stvarao Arsen Dedić, a u glumačkoj postavi imamo prilike gledati Anju Šovagović Despot u ulozi Stele, Žarka Lauševića u ulozi socijalnog radnika, Miodraga Krivokapića, Davora Janjića, Ivu Gregurevića i ostale.

Fotografije

Stela

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.