poster

Minsignor

MONSIGNOR (1982)

Redatelj: Frank Perry

Ocjena: 4.9/10

SADRžAJ

Oprosti mu Bože jer nije znao što čini.
Nakon što se dokazao na frontu u sjevernoj Italiji, crkveni vrh mladom ambicioznom svećeniku Johnu Flahertyju (Christopher Reeve) povjeri mjesto rizničara i on 1944. stiže u Vatikan. Koristeći svoju istaknutu poziciju, Flaherty sklopi nezakonit posao s korumpiranim američkim narednikom Vareseom (Joseph Cortese) koji opskrbljuje crno tržište robom sicilijanskog mafijaša Appolinija (Jason Miller). Ubrzo i sam Appolini odluči financirati Flahertyjeve poslove. Flahertyjev mentor i Papin tajnik, kardinal Santoni (Fernando Rey), sazna za njegove muljaže, no odluči šutjeti kako bi se progurao na još značajniju poziciju u crkvi i pretekao svog suparnika kardinala Vincija (Adolfo Celi). Flahertyjev dvostruki život počinje se dodatno komplicirati kada se zaljubi u mladu francusku sestru Claru (Geneviève Bujold).
Zanimljivu dramu o grešnom svećeniku koji krajem Drugog svjetskog rata dolazi u Vatikan režirao je Frank Perry, a ulogu oca Flahertyja prihvatio je legendarni Christopher Reeve. Ovo je hrabar film koji se nije bojao kontroverzi koje bi mogao prouzročiti - radnja je smještena u sam Vatikan, a osobe koje su upoznate s prevarom bliski su suradnici samog poglavara Katoličke crkve. Za kraj, kao zanimljivost, spomenimo da je redatelj Frank Perry ujak popularne pjevačice Kate Perry.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.