SADRžAJ

Ekranizacija pet novela Luigia Pirandella prema scenariju braće Taviani. Film je snimljen na Siciliji, gdje se odvijaju Pirandellove priče.
U prvoj priči, "Drugi sin", starica šalje pismo dvojici sinova koji su otišli u Ameriku i odbija pomoć trećeg sina, kojega je zanijela s odmetnikom, ubojicom njezina muža u doba Garibaldijeve revolucije.
Junak druge priče proživljava patnje sa svojom mladom ženom jer za puna Mjeseca postaje vukodlak. Treća priča govori o neobičnom sporu zbog razbijenog i ponovno sastavljenog vrča.
"Rekvijem", četvrta priča, prati spor bogatog posjednika i njegovih pastira koji su se godinama naseljavali na rubu imanja. Sad im ne dopušta da imaju groblje.
"Razgovor s majkom" peta je i posljednja priča tog omnibusa. Luigi Pirandello vraća se u svoj sicilijanski zavičaj, sjeća se djetinjstva i dijeli tugu s duhom svoje majke.

Fotografije

KaosKaosKaosKaosKaos

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.