SADRžAJ

Biografska drama s elementima melodrame. Dok se na lokalnim izborima natječe za dužnost okružnog rizničara, odličan govornik Willie Stark (B. Crawford) sukobi se s korumpiranim izbornim povjerenstvom predvođenim Tinyjem Duffyjem (R. Dumke). Vijest o tome stigne do urednika utjecajnog lista Chronicle, te on na mjesto događaja pošalje reportera Jacka Burdena (J. Ireland). Nakon što je Willie uhićen zbog nedopuštene javne kampanje, njegov posvojeni sin Tom (J. Derek) je pretučen, a supruga Lucy (A. Seymour) će u školi dobiti otkaz. To Willieja neće pokolebati, pa će nakon poraza na izborima početi učiti pravo da bi postao odvjetnik. Nakon što mu karijera krene uzlaznim tijekom, Willie će postati guverner, a zatim i senator. No s vremenom će se od poštenog čovjeka i borca za interese niže klase prometnuti u demagoga i korumpiranog političara sličnog onima protiv kojih se borio.

Fotografije

Svi kraljevi ljudiSvi kraljevi ljudi

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Neobična ljubav Marte Ivers (1946)

    image
    Martha Ivers (Barbara Stanwyck) od djetinjstva nosi ogroman teret na duši, a za to zna jedino njen suprug Walter (Kirk Douglas). Spletom nesretnih okolnosti, sa...
  • Grimizna ulica (1945)

    image
    Christopher Cross, blagajnik i slikar amater, u nesretnom braku s Adčleom, zaljubi se u privlačnu Kitty. Lažući da ga voli, ona ga, uz pomoć svojeg ljubavnika...
  • Kako sam postao zločinac (1939)

    image
    Boksač Johnnie Bradfield (John Garfield) bježi od pravde misleći da je počinio ubojstvo dok je bio pijan.
  • Iznenada (1954)

    image
    Tri gangstera zarobila su obitelj Benson u njihovoj kući na vrhu brda, u blizini željezničke stanice. Odatle namjeravaju izvršiti atentat na predsjednika SAD-a.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.