SADRžAJ

Ratna drama o japanskom logoru u kojem se zatvorenice strahotama opiru pjesmom. 1942, Singapur. Za vojnike stacionirane na Pacifiku i njihove supruge i djevojke priređen je gala bal. No, vijest o napredovanju japanskih snaga i mogućoj okupaciji grada stvori opću uzbunu. Vojnici se vraćaju na front, a žene pokušaju evakuirati brodom u Australiju. Nakon nekoliko dana Japanci pogode brod, te se žene jedva dokopaju obale Sumatre, gdje ih smještaju u logor. Među njima su glazbenica Adrienne (Glenn Close), misionarka Daisy (Pauline Collins), medicinska sestra Susan (Cate Blanchett), mlada Rosemary koja sanjari o svom suprugu (Jennifer Ehle), starica kojoj je više stalo do pudlice negoli vlastita života (Elizabeth Spriggs). U logoru će provesti sljedeće tri godine, boreći se za život i ne gubeći nadu. Formirat će neobičan "vokalni orkestar" zbor koji ne samo da izvodi Dvořaka i Mozarta nego podiže njihov vlastiti duh, a pokazat će se djelotvornim i na Japance...
Utemeljen na sjećanjima preživjelih, film Paradise Road potresna je priča o ratnim strahotama, a još više posveta ljudskoj volji za životom, i neodustajanju od lijepoga - u ovom slučaju od iscjeljujuće snage glazbe.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.