Ocjena korisnika: 10/10
(3 glasa)

SADRŽAJ

U razgovoru nakon promocije svojih izabranih djela, pisac Edo Sokolija otkriva mladoj novinarki tajnu nastanka svog najpoznatijeg djela. Kao što je nekad iz jezika, iz neobične poslovice rekonstruirao istinitu tragičnu priču, tako ga sad ovaj sudbinski razgovor dovodi do životnog naličja priče koja se itekako tiče njegova života. I novinarkinog. Retrospektivno se otkrivaju scene iz malog grada u Bosni, u kojem je nekad pisac živio, a i novinarka je u njemu rođena. Završetak intervjua, koji je istovremeno i završetak filma, otkriva čitavu mrežu povezanosti između gotovo svih likova i otvara mnoštvo novih značenja u neobičnoj, prividno zaboravljenoj poslovici: «Baci nizvodu, naći ćeš uzvodu.».

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
 • Mary i Martha (2013)

  danas
  image
  Dvije majke kojima su sinovi umrli od malarije započinju kampanju koja ih vodi u Afriku i koja će zauvijek promijeniti njih i njihove živote.
 • Dafne (2019)

  danas
  image
  Dafne je mlada žena koja je stalan izvor pozitivne energije za one oko sebe. A kad tragedija pogodi njezinu obitelj, Dafne je ta koja je zadužena za proces...
 • Mala Akeelah (2006)

  danas
  image
  Akeelah (K. Palmer) ima jedanaest godina, ima dvojicu starije braće, od kojih je jedan član kvartovske bande, stariju sestru koja ima bebu i mamu (A. Bassett)...
 • Moje ludo srce (1949)

  danas
  image
  Mary Jane travels to Connecticut to visit her old friend Eloise, whom she hasn't seen for seven years.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.