SADRžAJ

Stroker Ace (B. Reynolds) je zvijezda Nascar utrka i njegov najveći suparnik je ambiciozni i drski Parker Stevenson (J. Aubrey). Kad zapadne u krizu i izgubi sponzore, Stroker Ace dobije ponudu pokvarenog biznismena Clydea Torklea (N. Beatty) da reklamira njegove pečene piliće. Strokera savjetuju da odbije ponudu i ne ponižava se, no on prihvati i potpiše ugovor debeo kao knjigu, a da ga ni ne pročita, jer mu se ne da gubiti vrijeme. No, u tom ugovoru ima mnogo obvezujućih točaka, a mnoge ga sile da od sebe pravi reklamnu ludu. Mora nastupati odjeven u kostim golemog pileta ili, na primjer, visiti u zabavinom parku kao meta publike koja ga gađa loptama. Njegov vjerni pomoćnik Lugs (J. Nabors) nastoji ublažiti sramotu, a Stroker u cijeloj toj reklamnoj nevolji nađe i nešto što ga privlači: voditeljicu marketinga Pembrook Feeney (L. Anderson), naivnu djevojku iz provincije koja se u njega zaljubi.

Burt Reynolds proslavio se 1972. ulogom u izvrsnom akcijskom filmu "Oslobađanje" redatelja Johna Boormana, a s redateljem Robertom Aldrichem radio je u dva značajna filma - "Zatvorskom krugu" (1974) i "Gradu opasnosti" (1975). Dvije godine kasnije Reynoldsova karijera kreće od ozbiljnih filmova poput spomenutih s Boormanom i Aldrichem u smjeru akcijskih komedija s mnogo jurnjava i komičnih karaktera. Reynolds daje šansu svom prijatelju Halu Needhamu - slavnom kaskaderu i koordinatoru kaskaderskih prizora - da režira svoj prvi film, akcijsku komediju "Smokey i Bandit". Film postaje veliki kino hit i Reynolds narednih godina s Needhamom snima pet vrlo sličnih komedija - "Hooper - Superkaskader" (1978), "Smokey i Bandit II" (1980), "Trka Cannonball" (1981), "Stroker Ace" (1983) i "Trka Cannonball II" (1984) - koje će ga učvrstiti kod publike kao komičara. Nakon velike krize u karijeri u drugoj polovici osamdesetih i početkom devedesetih Burt Reynolds ponovno privlači pažnju publike i kritike izvrsnim epizodnim karakternim ulogama u filmovima "Kralj pornića" (1997) i "Striptease" (1996).
"Stroker Ace" snimljen je na trkalištu Nascar utrka za vrijeme pravih natjecanja, s pravim trkačima i stotinama tisuća gledatelja.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.