poster

ISTINSKA LJUBAV

CET AMOUR-LA (2001)

drama | Francuska
Redatelj: Josée Dayan

Ocjena: 6.2/10

SADRžAJ

Psihološka drama. Yann (A. Demarigny), dvadesetogodišnji provincijski student, zaljubljenik je u književnost i u lik slavne francuske autorice Marguerite Duras (J. Moreau). Iako se već odavno s njom dopisuje, tek sada odluči otputovati u Trouville, gradić na normandijskoj obali, ne bi li je po prvi put susreo. Usprkos razlici u godinama, između njih se stvori neobična veza, koja postupno iz prijateljstva prerasta u ljubav, sve tijekom intimnih razgovora uz pisanje tekstova koje mu ona diktira. Međutim, postojat će stvari koje će Yanna kočiti da vezu razvije do kraja, a to su razlika u godinama i činjenica da ne poznaje u potpunosti njezinu kompleksnu osobnost...
"Ta ljubav" francuskoga redatelja Joséa Dayana (poznatoga televizijskoga redatelja koji je potpisao serije o grofu Monte Christu te ekranizirao Hugoove Jadnike) solidan je film, svojevrstan intimni portret navodne petnaestogodišnje ljubavne veze između slavne francuske književnice Marguerite Duras i tridesetak godina mlađega studenta. Smješten u divnom gradiću na atlantskoj obali, dosta polaganoga ritma poput onoga iz djela slavne autorice, film je to koji, osim razrade odnosa dvoje neobičnih ljubavnika, govori i o autoričinom pogledu na svijet, na umjetnost i život uopće. Glavnu ulogu tumači uvijek sjajna Jeanne Moreau, izvrsno utjelovivši spisateljičinu osobnost.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.