Ocjena: 6.5/10
Ocjena korisnika: 1/10

SADRžAJ

Socijalna drama snimljena prema stvarnim događajima o štrajku rudara u državiKentucky, u kojem su rudari i njihove žene koju su teškom mukom pobijedili u borbi za bolje životne uvjete.
U rudarskom naselju u okrugu Harlan početkom sedamsedetih godina izuzetno teškim i siromašnim životom žive brojne rudarske obitelji. Među njima je i Ruby Kincaid (Holly Hunter) koja živi s mužem Silasom (Ted Levine) i bolesnim ocem (Wayne Robson). Rudarska tvrka za koju rade izrabljuje ih, daje im mizerno male plaće i uskraćuje čak i osnovne zaštitne i zdravstvene uvjete. Sindikalni povjerenik Warren Jakopovich (Stellan Skarsgard) pokreće štrajk zbog loših mjera sigurnosti koje su uzrokovale dva smrtna slučaja. Ruby odlučuje nekako pomoći svom mužu i štrajkačima te organizira žene rudara u živi zid kojim pokušavaju spriječiti prolaz štrajkolomaca. Policija ih uhićuje zajedno s djecom, što izvrsno posluži Jakopovichu da čitavu stvar približi medijima. Nakon što se štrajk oduži više od pet mjeseci, situacija u okrugu postaje sve gora, a Rubyn muž ima sve manje razumijevanja za njezine sindikalne aktivnosti. Usprkos tome, Ruby je ustrajna u svojoj borbi ...

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.