SADRŽAJ

Bio je to najveći skandal u povijesti njemačke industrije. Više od deset godina proizvođači automobila, kao i dobavljači koji surađuju s mnogo različitih kompanija lagali su potrošačima i vlasti te su namjerno krivotvorili podatke o količini ispušnih plinova njihovih vozila. Posljedice su bile katastrofalne. Prevareno je gotovo 20 milijuna vlasnika automobila diljem svijeta. Ugled njemačke autoindustrije bio je uništen, a posljedice po ljudsko zdravlje i okoliš bile su nemjerljive.
U ovom njemačkom istraživačkom dokumentarnom filmu pripadnici svijeta automobilske industrije otkrivaju kako je ovo logična posljedica utrke za maksimalizacijom profita, na uštrb morala, poštenja i zakona.
Saznajmo više o pozadini ovog skandala. Gotovo je nevjerojatno kako su njemački proizvođači automobila i njihovi dobavljači namjerno proizvodili nepropisne auto-dijelove, kako su vješto koristili rupe u zakonu te desetljećima lagali vlasti i potrošačima.
Protagonisti filma su zviždači koji se bore protiv moćnih vlasnika tvrtki. Nekadašnji inženjer, nekadašnji menadžer i odvjetnik odlučili su kako više neće šutjeti te prvi put pred kamerom progovaraju o kriminalnim radnjama unutar njemačke autoindustrije.
Pratimo protagoniste u njihovoj, često osobnoj, borbi protiv nepravde i zataškavanja. Film razotkriva nesrazmjer između stvarnosti i onoga u što se javnost uvjeravalo.

Scenarist:
TRAJANJE: 86 min

Fotografije

Dieselgate - Laži automobilske industrijeDieselgate - Laži automobilske industrije

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
 • Dragoljub i Bogdan (1982)

  image
  Dragoljub je stari iskušani miner, kome je zavičaj ceo svet, a Bogdan poslednji splavar na Drini, pesnik i šeret. Slučaj im je uskratio da jedan mali deo svoje...
 • Afrički safari (2013)

  image
  Dokumentarna akcijska pustolovina u tri dimenzije. Uz pomoć vrhunskih kinematografskih tehnika, postajete putnik na spektakularnom afričkom safariju, od obale...
 • Vodenkonj protiv krokodila (2014)

  image
  Dva najsmrtonosnija afrička gladijatora, vodenkonj i krokodil, tisućljećima žive jedan uz drugog, no jesu li jedni drugima dobri susjedi ili zakleti neprijatelji?...
 • Naša najveća mala farma (2018)

  image
  Dvoje ljudi sa željom da ostvare svoj san i njihov pas krenu na putovanje kako bi svoje živote i svoju zemlju doveli u sklad. Plan im je stvoriti savršen sklad no...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.