SADRžAJ

Kanarski otoci, izolirano otočje u Atlantskom oceanu, uz sjeverozapadnu obalu Afrike. Svaki je otok jedinstven, različita reljefa i klime - tu su priobalna područja umjerene klime, vruće pustinje, tropske kišne šume i hladne planine, vrhunaca vječno prekrivenih snijegom. Ovi su otoci kontinent u malom, a na njima živi veliki broj autohtonih vrsta, kao rijetko gdje na planetu.
Vjetar i voda donijeli su prvo sjeme, kukce i životinje na ove izolirane otoke. Tako je ovdje nastalo neviđeno bogatstvo i raznolikost života. Među ostalim, tu imamo i mikroklimatska područja, kao što je jedina sačuvana kišna šuma umjerenog pojasa na svijetu. Životinje i biljke razvile su jedinstvene značajke kako bi preživjele na ovim otocima. Stoga ovdje možemo doživjeti iznenadne susrete s neobičnim pticama i veličanstvenim kitovima!

Fotografije

Kanarski otoci: Život na rubuKanarski otoci: Život na rubuKanarski otoci: Život na rubuKanarski otoci: Život na rubuKanarski otoci: Život na rubu

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.