SADRžAJ

Futuristička priča smještena u 2018. godinu. Pacificiranim svijetom upravljaju ogromne korporacije koje su istisnule nasilje i stvorile idealne uvjete za život. Kao zamjena za nasilje i ispušni ventil masa smišljen je poseban sport rollerball, nasilna i opasna kombinacija hokeja, nogometa i motorističkih utrka. Kada najveća zvijezda rollerballa Jonathan E. (J. Caan) postane popularan više od same igre, upravitelj korporacije Bartholomew (J. Houseman) traži od njega da se povuče u mirovinu. Jonathan to odbije i bezuspješno pokušava saznati kako se donose odluke u korporaciji. Njegova žena Elle, koja mu je bila ranije oduzeta, sada mu se vraća, ali sa zadaćom da ga nagovori da se povuče. Nakon što je Jonathanov najbolji prijatelj tijekom sljedeće utakmice teško ozlijeđen, on uzvraća još grubljom igrom protiv članova suparničke ekipe. Rollerball dobiva nova pravila i postaje još nasilniji sport ali uz veći profit i popularnost kod publike...
Zanimljiva SF sportska priča s vizijom života u svijetu budućnosti u kojem invidualnost nije dobrodošla i gdje je sport postao nadomjestak za nasilje i ratove. Redatelj Jewison autor je i filmova "Afera Thomasa Crowna" i "Isus Krist Superstar". Zanimljivo je vidjeti kako su 1975. zamišljali budućnost.

Fotografije

RollerballRollerball

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.