poster

Charlatan

Sarlatán (2020)

drama, povijesni, biografski | Češka, Irska, Slovačka, Poljska

Ocjena: 6.8/10
Ocjena korisnika: 8.4/10
(5 glasova)

SADRžAJ

Ovo je priča o životu Jana Mikolášeka, uglednog češkog iscjelitelja, koji je godinama dijagnosticirao bolesti i liječio ljude služeći se svojom intuicijom i poznavanjem biljaka. Osim što im je propisivao lijekove na biljnoj bazi, savjetovao bi im i promjenu načina života, kao i prehrane. Liječio je ne samo siromašne seljane, već i mnoge poznate osobe, uključujući i čehoslovačkog predsjednika Antonína Zápotockýja. Mikolášekove dijagnostičke metode i kontroverzan način liječenja privukli su pozornost čehoslovačke vlade. Konačno je uhićen nakon što je u tijelima dvojice muškaraca koje je liječio pronađen strihnin.
U stvarnom životu, Jan Mikolášek osuđen je 1959. za utaju poreza i druga kaznena djela, no ne i trovanje strihninom. Iz zatvora je pušten 1963., a umro je 1973. godine.
Na festivalu u Berlinu 2020. film je nominiran za nagradu Teddy za najbolji igrani film (Agnieszka Holland); na dodjeli Europskih filmskih nagrada 2020. nominiran je u kategoriji najboljeg europskog redatelja (Agnieszka Holland) itd.

Fotografije

CharlatanCharlatanCharlatan

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.