Ocjena: 8.0/10
Ocjena korisnika: 7.8/10
(10 glasova)

SADRžAJ

Komedija. Judah Rosenthal (M. Landau) je ugledni okulist koji ima savršeno uređeni život. No, ipak postoji nešto što sve više narušava njegov obiteljski život, a to je ljubavnica Dolores (A. Huston) koja prijeti da će njihovu dugogodišnju vezu otkriti njegovoj supruzi Miriam (C. Bloom) ako ovaj sam ne riješi situaciju. Judah je svjestan posljedica do kojih bi dovela Doloresina namjera i nađe se u mukama kako da se riješi psihički rastrojene i histerične ljubavnice.
S druge strane redatelj dokumentarnih filmova Cliff Stern (W. Allen) čija je karijera u silaznoj putanji i koji ima odličan projekt ali nema novca za njegovu realizaciju pristaje raditi dokumentarce o napuhanom skorojeviću, televizijskom producentu i bratu njegove žene Lesteru (A. Alda). Cliffov brak je u krizi, a na snimanju upoznaje producenticu Halley Reed (M. Farrow) s kojom odmah nađe zajednički jezik, ali probleme mu stvara ženskar Lester koji je također odlučio osvojiti Halley.
Riječ je o izvrsnom Allenovom filmu koji ima sve potrebne kvalitete da zadovolji prohtjeve zahtjevnije publike. Niz komičnih situacija koje se isprepleću s ljubavnim i ljudskim dramama te izvanredni glumci stavljaju ga u kategoriju filmova koje nipošto ne treba propustiti. Film je bio nominiran za Oscara u tri kategorije: za sporednu mušku ulogu (M. Landau) te za režiju i originalni scenarij (W. Allen).

Fotografije

Zločini i prekršaji

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Zajedljivi susjed (2021)

    image
    Berlin, okrug Prenzlauer Berg. Daniel (Daniel Brühl) je filmska zvijezda navikla na uspjeh. Njegov stan u potkrovlju je moderan, kao i njegova žena, a dadilja...
  • Đavolja varoš (2009)

    image
    Film o ljudima koje vode osnovne ljudske potrebe - instinkti, opsesije, ambicije, strahovi i frustracije. Skup različitih likova čiji se putevi isprepliću u...
  • Čiste petice (2013)

    image
    Pod pritiskom duha svoje pokojne majke da se vrati obitelji koju je napustio, bivši ovisnik zgrabi vrećicu tableta i vreću marihuane i kreće prema Louisiani.
  • Grk Zorba (1964)

    image
    Mladić (A. Bates), koji za sebe kaže da je književnik premda već dugo ništa nije napisao, stiže iz Engleske u Grčku da bi na otoku Kreti otvorio rudnik ugljena...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.