poster

Gvatemalske mare: Unutar jedne od najnasilnijih banda na svijetu

Guatemala: Meet the Maras (2019)


Ocjena korisnika: 8/10
(2 glasa)

SADRžAJ

Gvatemala je jedna od zemalja s najviše nasilja na svijetu. Gotovo 95% ubojstava ostaje neriješeno, a izrazito nasilne bande (maras) upravljaju trgovinom drogom, prostitucijom i reketarenjem u cijeloj zemlji, šireći strah među stanovništvom. Nakon višetjednih pregovora članovi nekih od bandi pristali su na razgovor s TV ekipom.
Pedro je vođa bande Barrio 18 u sirotinjskoj četvrti Vilanueva. Pravo je čudo što je doživio 32 godine. Članovi bande rijetko požive do 25. Policija koja pokušava obuzdati bande slabo je naoružana i opremljena pa policajci katkad moraju sami kupovati streljivo. Suočeni s tolikim nasiljem i nemoći policije, mnogi su se stanovnici odlučili naoružati. Ostali su se odlučili pridružiti militantnim skupinama i izravno obračunati s bandama.

Fotografije

Gvatemalske mare: Unutar jedne od najnasilnijih banda na svijetuGvatemalske mare: Unutar jedne od najnasilnijih banda na svijetuGvatemalske mare: Unutar jedne od najnasilnijih banda na svijetuGvatemalske mare: Unutar jedne od najnasilnijih banda na svijetu

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.