SADRžAJ

Hommage velikoga Akira Kurosawe svim žrtvama američkoga atomskoga udara na Nagasaki - onima koje su pale, ali još više onima koje su nastavile živjeti zauvijek obilježene tragedijom.
Kane (S. Murase) je starica koja živi na malom poljoprivrednom imanju u okolici Nagasakija. Njezin muž i većina najbližih rođaka poginuli su 1945. godine od posljedica eksplozije američke atomske bombe bačene na grad. Mir prazničnih ljetnih dana u društvu voljenih unuka, prekida vijest da joj je stariji brat na samrti. S Havaja, na koje je trbuhom za kruhom odselio, po nju dolazi nećak Clark (R. Gere), rođen u braku s Amerikankom. Dolazak rođenoga Amerikanca budi u staroj ženi tužne uspomene, ali i silno uzbuđuje njezine unuke koji su, poput većine mladih širom svijeta, prihvatili dominatne značajke američke masovne kulture. Podvojeni osjećaji narušavaju spokoj toploga kolovoza u predivnoj prirodi...

Fotografije

Rapsodija u kolovozuRapsodija u kolovozu

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.