Ocjena: 7.7/10
Ocjena korisnika: 10/10

SADRžAJ

Uz veličanstvenu kulisu najistočnijeg ruskog poluotoka Kamčatke ruska filmska ekipa provela je sedam mjeseci prateći dvije majke smeđeg medvjeda i promatrajući njihove mladunce tijekom prve i najuzbudljivije godine života.
Ovo utočište životinjskog svijeta na Kamčatki smatra se medvjeđim rajem. Zahvaljujući velikim zalihama crvenog lososa, bezbroj smeđih medvjeda provodi ovdje ljeto i jesen jer hrane ima u izobilju. Pratimo dvije majke medvjedice i njihove mladunce: Mašu s njezina četiri mladunca i Teslu s dva. Pratimo ih od travnja, kada se medvjedi bude iz zimskog sna i sele na Kurilsko jezero usred poluotoka Kamčatke, gdje lososa ima sve do studenoga, kada se vraćaju u svoje zimsko prebivalište u planinama. Promatramo mladunce u prvoj i najuzbudljivijoj godini njihova života. Gledamo kako otkrivaju svijet dok uče izbjegavati opasnosti i sami nalaziti hranu. Bilo da mladunci love ili se igraju, njihove su majke uvijek pri ruci i spremne braniti potomke.

TRAJANJE: 52 min

Fotografije

Medvjedi s Kamčatke - buđenje životaMedvjedi s Kamčatke - buđenje životaMedvjedi s Kamčatke - buđenje života

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.