Ocjena: 8.0/10
Ocjena korisnika: 10/10

SEZONA: 27

EPIZODA: 12 - Snow Monkeys of Japan

SADRžAJ

Japanski makaki, poznati i kao 'snježni majmuni', žive u dolini Jigokudani u kojoj vladaju ekstremni vremenski uvjeti. Četiri mjeseca u godini debeo snježni pokrivač prekriva kotlinu, dok je u proljeće krase trešnjini cvjetovi. Kada prođu dugi topli ljetni dani, ujesen se brežuljci oboje jarkim bojama. Kako bi se nosili s tim promjenama godišnjih doba, majmuni moraju biti domišljati. Velika grupa makakija koja nastava područje oko izvora tople vode u toj dolini živi prilično lagodnim životom. Prije gotovo četrdeset godina vođa skupine, Makubili, bio je prvi japanski makaki koji se okupao u izvorima tople vode u dolini Jigokudani, a sada je to postao ustaljeni običaj te skupine majmuna tijekom zime. To nije prošlo nezapaženo i ti su makakiji sada po tome postali poznati. Turisti i fotografi svakodnevno stižu na izvore kako bi fotografirali makakije dok se kupaju. Skupina svakodnevno dobiva hranu, što im daje vremena za igru i zabavu, a njihova se igra snima i iznad i ispod vode. Kao sušta suprotnost tome, u dolini živi još jedna skupina makakija. Iako se može reći da ta skupina živi mnogo prirodnijim načinom života, njihov je život pun oskudice. Izloženi oštroj klimi hranu moraju tražiti u šumi, a tijekom zime primorani su jesti koru drveta kako bi preživjeli. Malo je vremena za igru, a život je okrutan i kratak.

Fotografije

BBC StudiosBBC StudiosBBC StudiosBBC StudiosBBC StudiosPrirodni svijetBBC StudiosBBC Studios

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Prirodni raj - nepripitomljeni planet (2021)

    image
    Viewers can travel to the far corners of the planet and discover the secrets of Earth's few remaining untouched lands, all flourishing with rich biodiversity.
  • Neimenovani projekt obitelji Irwin (2018)

    image
    Obitelj Irvin nastavlja istraživanje Stevea Irwina. Obitelj Irwin, Terry, Bindi i Robert, odaju počast ostavštini Stevea Irwina putem svog rada u golemom...
  • Australski lovci na opal (2018)

    image
    The series follows crews of fearless opal miners on their mission to unearth a fortune in some of Australia's harshest and remote landscapes.
  • Zoom In (2008)

    image
    Kratka emisija tijekom koje će gledatelji otkriti kako zaista izgleda snimanje najvećih hollywoodskih hitova.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.