poster

Priče s končom iz borše Stanka Ferića: Grupa Mi (1. dio) - Put do slave

Priče s končom iz borše Stanka Ferića: Grupa Mi - 1. dio (2020)

dokumentarni, kultura | Hrvatska
Redatelj: Ivo Kuzmanić

SADRžAJ

Hit grupe Mi, Bam-bam-baba-lu-bam i danas se može čuti na valovima radijskih postaja iako je nastao još 1970. godine. Međutim, priča o strelovitom usponu toga, diljem Hrvatske i tadašnje Jugoslavije nevjerojatno popularnog rock, soul i jazz-rock sastava počinje još u prvoj polovici 1960-ih, kad su njegovi članovi, kao šibenski srednjoškolci, aktivno nastupali u svojim tadašnjim glazbenim sastavima, Magneti i Mjesečari. Ipak, njihova priča nije samo šibenska, već postaje i zagrebačka, kada u taj grad, koji će im poslužiti kao odskočna daska za daljnje uspjehe, dolaze na studij. Priča je to i o duhu vremena - kako se živjelo, odijevalo, zabavljalo - iz perspektive tadašnjih mladih ljudi, svjedoka vremena i njegovih netom pristiglih mijena, koje su ti njihovi mladi nositelji bezrezervno upijali i uživali u njima.

Producent: Sanja Ivančin
Pripovjedač: Stanko Ferić

Fotografije

Priče s končom iz borše Stanka Ferića: Grupa Mi (1. dio) - Put do slavePriče s končom iz borše Stanka Ferića: Grupa Mi (1. dio) - Put do slavePriče s končom iz borše Stanka Ferića: Grupa Mi (1. dio) - Put do slavePriče s končom iz borše Stanka Ferića: Grupa Mi (1. dio) - Put do slave

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.