poster

Životi djevojaka i žena

LIVES OF GIRLS AND WOMEN (1994)

Drama | Canadá
Guionista: Ronald Wilson

Donde mirar
El programa no está disponible en el país
Clasificación: 4.5/10
Opiniones de los usuarios: 9/10

SINOPSIS

Pedesete godine 20. stoljeća. Tinejdžerica Del Jordan (T. Allen) živi na maloj farmi pokraj obližnjeg gradića u jugozapadnom Ontariju dijeleći svakodnevicu sa svojom energičnom majkom Adom (W. Crewson), povučenim ocem Tomom (P. MacNeill) i mlađim bratom Owenom (A. Crawley). I dok se Delin otac u potpunosti prilagodio životu u provinciji, njezina se majka teško miri s uspavanim gradićem tražeći intelektualnu utjehu u prodavanju enciklopedija. Sve teže nalazeći zajednički jezik s Adom, Del se povuče u vlastiti svijet odlučna u svoj dnevnik zapisati svaki novi doživljaj koji joj pobudi maštu...

Objavljen 1971. roman Lives of Girls and Women kanadske spisateljice Alice Munro doživio je niz pohvala kao autentični bildungsroman u kojem je autorica minuciozno spojila autobiografske elemente i detaljni opis života u kanadskoj provinciji pedestih godina. Premda je riječ o zbirci pripovijetki, Lives of Girls and Women okrakteriziran je romanom zbog svoje središnje junakinje čije dogodovštine i razmišljanja povezuju tekst u jedinstvenu cjelinu. Vrlo zahvalan kao predložak za ekranizaciju, roman je 1994. doživio filmsku verziju u režiji iskusnoga televizijskog realizatora Ronalda Wilsona (Strangers and Brothers, mini-serija Frost in May). Alice Munro čije su priče često prilagođavane za potrebe malog i velikog ekrana (Boys and Girls, Edge of Madness), i sama je sudjelovala u radu na filmu, dok je završni rezultat dobro prihvaćena televizijska produkcija nominirana za kanadsku nagradu Gemini u četiri kategorije. Kao i u romanu, i u filmu je u središtu znatiželjna i senzibilna djevojka Del koja pokušava pronaći smisao u svakom događaju u svojoj bližoj i daljoj okolini. Nju tumači mlada T. Allen (Platinum, serija The Newsroom Murder) kojoj izvrsno parira nagrađivana kanadska televizijska zvijezda W. Crewson (The Man Wo Lost Himself, The Many Trials of One Jane Doe) u ulozi Deline majke Ade. U ostalim su ulogama P. MacNeill (The Hanging Garden, serija The Eleventh Hour) i D. McDermott (Mind Over Murder, serija The Tournament).

Imágenes

Životi djevojaka i žena

Reseñas


Sin reseñas

Iniciar sesión

TvProfil utiliza cookies para proporcionar una mejor experiencia de usuario y funcionalidad del sitio. Puede encontrar más información sobre las cookies aquí: política de privacidad.