MADAME SANS-GENE

MADAME SANS-GENE (2002)

Comedia, Romance | Francia
Guionista: Philippe de Broca

Donde mirar
El programa no está disponible en el país
Clasificación: 6.6/10

SINOPSIS

Austro-Ugarsko carstvo, 1809. godine. U Napoléonovu (B. Solo) stožeru jako je uzbudljivo: sprema se bitka pokraj sela Wagram, a uz strateške probleme, francuskoga cara muči i još jedan - isplati li mu se brak s Marie-Louise (J. Delarme), austrijskom nadvojvotkinjom, koji bi mogao stabilizirati međudržavne odnose u Europi. Catherine (M. Seigner), prodorna, no priprosta supruga maršala Lefèbvrea, neprestano mu se nameće svojim sugestijama vezanim uz privatni život. Kako je žena jednoga od njegovih povjerljivih ljudi, car joj popušta i ne osvrće se previše na njezine upadice. Godinu dana kasnije, car stupi u brak s austrijskom nadvojvotkijom, iako svjestan da ga ona ne voli: ona je, naime, osjećajna dušica koja ljubi Neipperga (C. Sibony), privlačnoga vojskovođu, a kojega i Catherine simpatizira. Kada car nasluti da bi njegov brak, a time i čast, mogao biti ugrožen zbog drske žene, on je odluči ušutkati...

"Madame Sans-Gene" bio je uspješan kazališni komad francuskih pisaca Victoriena Sardoua i Emilea Moreaua, koji je doživio nekoliko filmskih adaptacija, od kojih dvije poznate - francusku iz 1941. s Arletty u glavnoj ulozi, te, dvadeset godina kasnije talijansko-francusku sa Sophijom Loren. Naime, priča je to utemeljena na legendarnoj priči o Napoléonovoj pralji koja se, iznimno lukava i poduzetna, udala za carevog maršala i postala prilično utjecajna osoba onoga doba, iako je bila neotesana i, kako sam prijevod njezinog francuskog nadimka kaže, besramna. Vrlo pogodan lik za komedije, osobito kada ga, kao u ovoj ekranizaciji (koju je vješto osmislio redatelj Philippe de Broca, poznat po filmovima Čovjek iz Ria i Afrikanac) tumači izvrsna glumica Mathilde Seigner, koja je nastupala u brojnim francuskim filmovima poput "Betty Fisher i druge priče" i "Vénus Beauté".

Reseñas


Sin reseñas

Iniciar sesión

TvProfil utiliza cookies para proporcionar una mejor experiencia de usuario y funcionalidad del sitio. Puede encontrar más información sobre las cookies aquí: política de privacidad.