INHALT

U Pulsu:
Pandemija, potres, gubitak posla - teško je nositi se sa svime što nas je snašlo. Naše sugovornice povjerile su nam koliko su ih pogodili izazovi današnjice i rekle nam iskreno kako su.
Ovo je očito godina gubitaka. Izgubili smo i plemenitu perisku. U Zadru smo istražili što se dogodilo s periskom i možemo li barem na neki način spriječiti da najveći školjkaš Mediterana padne u zaborav.
Da se i u teškim životnim prilikama može ići naprijed, najbolje dokazuje nagrađivana pjesnikinja Monika Herceg. U lockdownu je napisala dramu koja je proglašena najboljom na Natječaju za suvremeni dramski tekst zagrebačkog HNK-a. Pogledajte još jednom njezinu poticajnu životnu priču o odrastanju u siromaštvu i izbjeglištvu.
Sezona je bijelog tartufa. I mi smo u Novoj Vasi pored Šušnjevice krenuli u potragu. Vodili su nas Josip Vretener i njegova kujica Bela, koji u potrazi za tartufima dnevno prijeđu kilometre, a na tom putu samo prate miris zemlje.

Fotos

PulsPulsPulsPulsPulsPuls

Rezensionen


Keine Bewertungen
EMPFEHLUNG
TOP-LISTEN

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.