INHALT

Na zelenim brežuljcima blizu Karlovca iznad rijeke Dobre, izdižu se ruševine nekad značajnog starog frankopanskog grada Novigrada. Kad je nastao, ne zna se točno. Sagrađen je navodno 1193. godine, a najkasnije u 15. stoljeću došao je u posjed krčkih knezova Frankopana, te je u njihovom vlasništvu sve do urote protiv Habsburške Monarhije, 1671. godine. Bio je i jedno od sjedišta urote. Kroz povijest je promijenio mnoge vlasnike, a tijekom Drugog svjetskog rata grad je spaljen i propada, sve do početka obnove 1999.
Naratorica: Paula Jusić

Drehbuch:
Produzent: Paula Jusić

Fotos

Bajkovita Hrvatska: Utvrda Novigrad na DobriBajkovita Hrvatska: Utvrda Novigrad na DobriBajkovita Hrvatska: Utvrda Novigrad na DobriBajkovita Hrvatska: Utvrda Novigrad na DobriBajkovita Hrvatska: Utvrda Novigrad na DobriBajkovita Hrvatska: Utvrda Novigrad na DobriBajkovita Hrvatska: Utvrda Novigrad na DobriBajkovita Hrvatska: Utvrda Novigrad na Dobri

Rezensionen


Keine Bewertungen

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.