poster

Putovanje zabranjenim Pakistanom

Journey Through a Forbidden Pakistan (2020)

Dokumentarfilm | Frankreich

INHALT

Pakistan je i dalje pun kontradiktornosti. Utvrda je radikalnog islama dok ujedno nastoji prerasti u modernu državu. Dokumentarni film preispituje pojedine struje koje ugrožavaju stabilnost ove nacije s atomskom energijom.
Visoko na Himalaji, na 6.000 metara nadmorske visine, vodi se vrlo neobičan rat. Tisuću pakistanskih vojnika bori se s tri tisuće indijskih vojnika za prevlast nad ledenjakom Siachen - najvećom dostupnom rezervom pitke vode. Budući da 70% populacije Indije i Pakistana ovisi o ovom izvoru pitke vode, svaka bi promjena u njegovom očuvanju bila kobna.
Pakistan se našao na strateški važnoj lokaciji, smješten između Indije na istoku, Irana i Afganistana na zapadu te Kine na sjeveru. Dugo je služio kao prva crta američkim snagama, prvo u borbi protiv sovjetskog bloka, a zatim i tijekom rata u Afganistanu. Religijski vođe poput radikalnog mule Abdula Aziza i dalje su vrlo popularni. Saznat ćemo više o tom zloglasnom svećeniku te otkriti u kakvom su položaju dva milijuna kršćana koje u Pakistanu smatraju hereticima.

Fotos

Putovanje zabranjenim PakistanomPutovanje zabranjenim PakistanomPutovanje zabranjenim Pakistanom

Rezensionen


Keine Bewertungen
TOP-LISTEN

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.