poster

Planine: Velebit - Premužićeva staza

Planine (2023)

Dokumentarfilm | Kroatien

Benutzer-Bewertung: 5.5/10
(2 stimmen)

FOLGE: 1

INHALT

Dokumentarna serija Planine je zabavan i edukativan putopis u kojem se uspinjemo na hrvatske planine i pritom upoznajemo ljude i krajeve. To je i serija o duhovnom putovanju, otkrivanju sebe i biti života. Jer tamo gore, daleko od civilizacije, u visinama, spoznajemo i esenciju života - sebe kao mali dio golemog svijeta. Osjećamo prolaznost, a sve što nas mori izgleda manje i nevažno.
U svakoj od šest epizoda serije pratimo drugog voditelja - domaćina planinara, koji nam otkriva zašto voli planine i što mu je hodanje po vrhuncima donijelo. Sa sobom vodi ili susreće ljude u kojima je planina ostavila neizbrisiv trag i zauvijek ih promijenila.
Vodimo vas na Velebit, Risnjak, Dinaru, Mosor, Učku te vrhove Cresa i Lošinja.
U prvoj epizodi Doris Pinčić Guberović, televizijska voditeljica i glumica, u tri dana prolazi Premužićevu stazu, najpoznatiju velebitsku stazu dugu 57 kilometara. Društvo joj čine novinarka Mirjam Jukić i umirovljena vojnikinja Vera Ivezić, obje oboljele od multiple skleroze. Na svom putu razgovaraju o životu, radostima ali i bolesti te sreću razne planinare. "Hodanje uzbrdo je poput života, ideš gore i katkad je teško, htio bi odustati, ali kada dođeš na vrh, shvatiš da je upravo to cijeli život u malom. Što manje signala, što manje stvari, što više prirode, to više srca i vraćanja sebi".

Fotos

Planine: Velebit - Premužićeva stazaPlanine: Velebit - Premužićeva stazaPlanine: Velebit - Premužićeva stazaPlanine: Velebit - Premužićeva stazaPlanine: Velebit - Premužićeva stazaPlanine: Velebit - Premužićeva stazaPlanine: Velebit - Premužićeva stazaPlanine: Velebit - Premužićeva stazaPlanine: Velebit - Premužićeva stazaPlanine: Velebit - Premužićeva stazaPlanine: Velebit - Premužićeva stazaPlanine: Velebit - Premužićeva stazaPlanine: Velebit - Premužićeva stazaPlanine: Velebit - Premužićeva stazaPlanine: Velebit - Premužićeva staza

Rezensionen


Keine Bewertungen
TOP-LISTEN

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.