poster

Partizanski film

Partizanski film (2009)

Dokumentarfilm | Serbien

Wo zu sehen
Show in Land nicht verfügbar
Bewertung: 7.5/10
Benutzer-Bewertung: 6.5/10
(13 votes)

INHALT

Tijekom Drugoga svjetskog rata, jedna od najkrvavijih bitki odigrala se na području bivše Jugoslavije, zbog čega je stvoren je novi filmski žanr - partizanski film. 40 godina kasnije taj žanr je nadišao svoj prvotni razlog nastanka i postao je jedan od najvažnijih u istočnoj Europi.
Zbog tri partizanska filma srušena su neka sela i mostovi, ali u njemu su glumili tadašnja najveća filmska imena (Yul Brynner, Richard Burton, Orson Welles, Franco Nero, Irene Papas), filmovi su nominirani za filmsku nagradu Oscar, Pablo Picasso je naslikao plakat za jedan od njih, a jedan je bio i ostao najgledaniji film s područja bivše Jugoslavije („Valter brani Sarajevo).

Dokumentarni film redatelja Igora Stoimenova („Robna kuća) bavi se žanrom partizanskog filma koji je obilježio jugoslavensku kinematografiju. U filmu se koristi niz inserata iz slavnih filmova, kao i intervjui s glumcima, redateljima i kritičarima, koji analiziraju taj filmski fenomen.

Fotos

Partizanski film

Rezensionen


Keine Bewertungen

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.