poster

Fraude alimentaire: un crime organisé?

Fraude alimentaire: un crime organisé?

Dokumentarfilm | Frankreich

INHALT

Konjetina deklarirana kao govedina, med razrijeđen jeftinim šećernim sirupima, lažno ekstra djevičansko maslinovo ulje... Prijevare s hranom, od najjeftinijih do najskupljih namirnica, godišnje donose zaradu od nekoliko milijardi dolara. Smatra se da je 10% namirnica koje jedemo krivotvoreno. U jednoj udruzi za zaštitu potrošača tvrde da učestalost prijevara s hranom eksponencijalno raste i izaziva sve veću zabrinutost.
Otkako su se kriminalne organizacije ubacile u globalni lanac opskrbe hranom, potrošači više nisu sigurni mogu li vjerovati deklaracijama i ne znaju što doista jedu. Talijanska mafija upravlja većim dijelom prehrambene industrije. Diljem svijeta dobro organizirane kriminalne skupine zajedničkim snagama nastoje se probiti u složene opskrbne lance. Prijevare se kreću od toga da se proizvodi slabije kvalitete prodaju kao vrhunski pa do toga da se deklarirana hrana zamjenjuje nečim sasvim drugim. Zarada je golema. Kako se potrošači mogu zaštititi? Kako prepoznati prijevare s hranom? I što poduzeti da se to zaustavi?
U ovom filmu pratimo istragu onih koji se bore protiv prijevara s hranom i otkrivamo koliko malo znamo o tome što jedemo. Od maslinika u Italiji i ribljih tržnica u Francuskoj pa do klaonica u Poljskoj - ovaj film nas vodi na posve drugačije gastroputovanje. To je globalna istraga krivotvorenja hrane.

Fotos

Fraude alimentaire: un crime organisé?Fraude alimentaire: un crime organisé?Fraude alimentaire: un crime organisé?

Rezensionen


Keine Bewertungen
EMPFEHLUNG
TOP-LISTEN

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.