poster

Kuba, revolucija i svijet: Borci

Cuba, la révolution et le monde (2019)

Režiser: Mick Gold

Ocjena: 7.2/10
Ocjena korisnika: 5.5/10
(2 glasova)

SEZONA: 1

EPIZODA: 1 - Les combattants

OPIS

Dvodijelni dokumentarni film donosi prikaz nevjerojatne povijesne i diplomatske pustolovine kakva je od svojih početaka do danas bila Kubanska revolucija, iz usta onih koji su je proživjeli, zagovarali ili se protiv nje borili.
Lideri, ministri, članovi obavještajne službe te kubanski, američki i ruski diplomati otkrivaju pozadinu Kubanske revolucije i tajne pregovore te povodom njezine 60. obljetnice govore o tome kako je jedan otočić u Karipskome moru neprestano želio remetiti ustaljeni svjetski poredak.
Godina je 1959., Fidel Castro dolazi na vlast. Otok udaljen samo nekoliko kilometara od obale Sjedinjenih Američkih Država postaje strateški ulog u hladnom ratu. Premda između dvije vatre - neprijateljstva Sjedinjenih Američkih Država i katkad neugodne podrške SSSR-a - Kuba odbija biti tek pijun na svjetskoj šahovnici svrstavajući se uz oslobodilačke pokrete u cijelom svijetu (u Alžiru, Boliviji ili pak Angoli) i gradeći vlastiti put na međunarodnoj sceni.

Slike

Kuba, revolucija i svijetKuba, revolucija i svijetKuba, revolucija i svijetKuba, revolucija i svijetKuba, revolucija i svijetKuba, revolucija i svijetKuba, revolucija i svijetKuba, revolucija i svijetKuba, revolucija i svijet

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.