poster

TV Feljton: Najbolje u nasleđu

TV feljton

dokumentarni | Srbija

Gdje gledati
Televizija uživo Strimovanje
img

OPIS

Istoričar umetnosti, univerzitetski profesor, muzeolog i stručnjak za baštinu prof. dr Tomislav Šola, već decenijama, proučava najbolje prakse u domenu baštine, za koje je i predložio pojmove "heritologija" i "mnemozofija".
Prof. dr Tomislav Šola je završio istoriju umetnosti i engleski jezik, poslediplomske studije muzeologije u Zagrebu i Parizu, i doktorat u Ljubljani. Bio je redovni profesor na Filozofskom fakultetu Univezitata u Zagrebu, i predavač na Univerzitetu umetnosti i Filozofskom fakultetu u Beogradu. Autor je osam knjiga i oko 250 članaka. Do sada je održao oko 325 sati predavanja širom sveta. Autor je koncepta i organizator međunarodne konferencije "Najbolji u baštini" koja se održava u Dubrovniku. Urednik je pet sajtova među kojima je i jedan od najlepših "Globalni muzej ljubavi".
U emisiji "Najbolje u nasleđu" prof. dr Tomislav Šola govori o kulturnim industrijama, profesiji kustosa, eko muzejima i totalnim muzejima, modelima kako upravljati baštinom, lošim stranama kulturnog turizma, virtuelnim muzejima, demokratiji i globalizaciji, ali i o marketingu u muzejima i o tome da li baština ima budućnost?
Urednik emisije: Svetlana IlićMontažer: Milan Radičević

Slike

TV Feljton: Najbolje u nasleđuTV Feljton: Najbolje u nasleđuTV Feljton: Najbolje u nasleđuTV Feljton: Najbolje u nasleđuTV Feljton: Najbolje u nasleđuTV Feljton: Najbolje u nasleđuTV Feljton: Najbolje u nasleđu

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Alhemija Balkana

    image
    Dokumentarni serijal u kojem vas Goran Milić vodi na sasvim drugačiji put kroz države regije.
  • Vreme televizije

    image
  • Nakon prvih 48 sati (2008)

    image
    Follow "real life detectives" in various cities while they try to crack the case in the first 48 hours after the homicide.
  • Priče iz Bosne

    image
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.