poster

Dositej putnik prosvećenosti: Mladost

Dositej putnik prosvećenosti (2020)

dokumentarni | Srbija
Režiser: Valentina Delić

SEZONA: 1

EPIZODA: 2 - Mladost

OPIS

U drugoj epizodi serije "Dositej putnik prosvećenosti" pratimo kuda je krenuo odbegli đakon Dositej iz manastira Hopovo u želji da uči i da se razvija drugačije nego što je bilo moguće na tom mestu.
Krenuvši na Zapad ka Zagrebu, Dositej zapravo mašta o Istoku. U ovoj epizodi pratimo kakav je značaj za Dositeja imao susret sa Mediteranom? Kako je prihvaćen u Dalmaciji i šta je tamo naučio? Kako pamti Dalmatince, a kako je reagovao susrevši se sa negativnim stereotipima koje jedni o drugima imaju pravoslavni i katolici? Kakav nam je amanet ostavio nakon boravka na primorju? Čime je bio podstaknut da tu počne da piše svoja prva dela poznata kao "Dositejeve bukvice"? Koje su teme njegovog prvog dela i kuda će ga želje i sudbina odvesti dalje?

Slike

Dositej putnik prosvećenostiDositej putnik prosvećenostiDositej putnik prosvećenostiDositej putnik prosvećenostiDositej putnik prosvećenostiDositej putnik prosvećenostiDositej putnik prosvećenostiDositej putnik prosvećenostiDositej putnik prosvećenosti

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Polarotor

    image
    Emisija o savremenoj tehnologiji.
  • Portreti sa Krivaje

    image
  • Naučni portal

    image
    Da li znate sta je Društvo 5.0? Kako funkcioniše Industrija 4.0? Koja je trenutno najinovativnija tehnologija koja se koristi za dijagnostiku i lečenje...
  • Predavanje

    image
    Predavanja istaknutih gostiju sve u jednoj emisiji.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.