SEZONA: 1

EPIZODA: 2

OPIS

Uragan Maria je u rujnu 2017. poharao Portoriko. Uništio je i kulturni centar u gradiću Loizi. Za njegovu obnovu nedostaje novca i potpore. Švicarski dopisnik Arthur Honegger donosi pomak u tešku situaciju.
Honegger stiže u Portoriko i na svakom koraku primjećuje posljedice katastrofe koje su vidljive i nekoliko mjeseci nakon razornog uragana. Mnogi ljudi još nemaju pristup tekućoj vodi za piće, a kamoli da imaju krov nad glavom. I kazalište za djecu i mlade u Loizi, nekoliko kilometara od glavnoga grada San Juana, i dalje leži u ruševinama.
Honegger želi pomoći u obnovi i upoznaje Zoru, neumornu ravnateljicu kazališta, i Davida, njezinog prijatelja iz mladosti. Zajedno pokušavaju uvjeriti gradonačelnicu Loize da odobri novac za obnovu. Možda im u tome može pomoći prisutnost kamera iz daleke Europe. No vremena je malo, a teško je pronaći i dodatne ljude koji bi mogli pomoći u obnovi.
Unatoč tomu, na gradilištu se pjeva, pleše i smije. Honegger za vrijeme radova mnogo toga doznaje o portorikanskom načinu života, politici i kompliciranom odnosu sa SAD-om koji to karipsko otočje smatraju svojim vanjskim teritorijem, a ne samostalnom saveznom državom. No ovaj put za njega u prednjem planu ne stoji svjetska nego mala kazališna pozornica u Loizi. Hoće li Honegger i njegovi pomagači uspjeti obnoviti kazalište do planirane predstave?

Slike

Moja nepoznata Amerika - Portoriko: u ranjenome rajuMoja nepoznata Amerika - Portoriko: u ranjenome rajuMoja nepoznata Amerika - Portoriko: u ranjenome rajuMoja nepoznata Amerika - Portoriko: u ranjenome rajuMoja nepoznata Amerika - Portoriko: u ranjenome rajuMoja nepoznata Amerika - Portoriko: u ranjenome rajuMoja nepoznata Amerika - Portoriko: u ranjenome rajuMoja nepoznata Amerika - Portoriko: u ranjenome raju

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Sekunde do katastrofe (2004)

    image
    Rekonstrukcija posljednjih trenutaka nekih od najtragičnijih nesreća modernog doba. Sve nesreće koje nije uzrokovala priroda imaju jednu stvar zajedničku - one su...
  • Paleta

    image
    "Paleta" je emisija Radio-televizije Vojvodine. U pitanju je izbor iz sadržaja koje pripremaju redakcije Televizije na jezicima nacionalnih zajednica. Da bismo se...
  • Zagrebački leksikon

    image
    Znamenitosti, arhitektura, povijest, legende i predaje vezane uz Zagreb i Zagrepčane koji su obilježili povijest najvažniji je dio kojim se bavi ova emisija.
  • Jorkširski veterinar (2015)

    image
    Članovi tima u Skeldaleu doista su strastveni ljubitelji životinja. Njihova klijentela rijetko ima zdravstveno osiguranje, no dobrobit životinja uvijek dolazi na...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.