SEZONA: 1

EPIZODA: 5 - Mobilite

OPIS

U vječno užurbanom, ali svijetu s ograničenim resursima, kako izumiti prijevozna sredstva koja manje onečišćuju, gutaju manje sirovine i ne utječu na okoliš? Kako proizvesti predmete i robote koji se kreću pouzdanije, fluidnije i djelotvornije?
Životinje, biljke, mikrobi... Živi svijet došao je do sjajnih rješenja za optimalan bijeg i napad, za kretanje, ubrzavanje, upravljanje svojim pokretima na najprecizniji način i za izbjegavanje sudara štedeći pri tome energiju, kako bi se dospjelo do najdalje moguće točke. Taj razvoj trajao je milijunima godina, ali bez stvaranja ikakvoga otpada, bez suvišne potrošnje materijala koji je spremno na raspolaganju.
U ovoj epizodi otkrit ćemo kako tvorci budućnosti, nastojanjem da oponašaju sjajna rješenja do kojih su ti organizmi došli kako bi se što djelotvornije kretali po tlu, vodi i zraku, bilo da su to inženjeri, poduzetnici ili znanstvenici, stvaraju svijet sutrašnjice.

Slike

Ta izvanredna prirodaTa izvanredna prirodaTa izvanredna prirodaTa izvanredna prirodaTa izvanredna prirodaTa izvanredna prirodaTa izvanredna prirodaTa izvanredna priroda

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.