SEZONA: 1

EPIZODA: 3

OPIS

Claude Monet rodio se 14. studenog 1840. u Parizu, ali odrastao je u Le Havreu. Tek s 18 godina otkriva slikarstvo zahvaljujući svojemu mentoru, slikaru Eugeneu Boudinu, koji ga potiče na to da slika u prirodi. Monet je poznat kao jedan od začetnika impresionizma te kao najvjerniji i najstalniji zagovornik toga pokreta. Počeci su mu bili teški jer su ga mnogi saloni odbijali. Tek nakon godine provedene u Londonu, kad se nastanio u Argenteuilu, postao je zaista uspješan i naslikao najpoznatije impresionističke slike između 1871. i 1878. Zadnjih četrdeset godina života proveo je u Givernyju gdje je život posvetio slikanju i vrtlarstvu, pri kraju života gubeći vid, ali ne i želju za slikanjem.

Slike

Veliki majstori slikarstva: Claude MonetVeliki majstori slikarstva: Claude MonetVeliki majstori slikarstva: Claude MonetVeliki majstori slikarstva: Claude MonetVeliki majstori slikarstva: Claude MonetVeliki majstori slikarstva: Claude MonetVeliki majstori slikarstva: Claude MonetVeliki majstori slikarstva: Claude Monet

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.