SEZONA: 11

EPIZODA: 1

OPIS

Puno je uzbuđenja u Spoletu oko dolaska novog kapetana.
Narednik Cecchini je napet dok ulazi u postaju karabinjera, no don Matteo ga nagovori da se upozna s novopridošlim kapetanom koji je, na njegovo iznenađenje, žena! Anna Olivieri jedna je od rijetkih žena među karabinjerima. U Spoleto je došla da ispuni dva sna - jedan je poslovni, kapetanska funkcija, a drugi osobni - živjet će napokon sa svojim dugogodišnjim dečkom Giovannijem Santuccijem, sjajnim mladim odvjetnikom. Sad žive u istome gradu, pa će se napokon moći odvažiti i na idući veliki korak. Samo što Giovanni razmišlja o posve drugom "velikom koraku" u svom životu. Želi se zarediti i postati svećenik.
Annina sestra Chiara studira na Sveučilištu u Perugi. Za razliku od Anne, Chiara je vrckasta, pomalo lakomislena djevojka.
U postaji su još dva nova 'gosta'. Prvo, tu je Marco Nardi, novi javni tužitelj, koji se smjesta zakvači s kapetanicom Annom, a njihov odnos kreće vijugavim putem od nesimpatija, do poštovanja, pa prijateljstva, a na kraju možda čak i... ljubavi?
U pozadini je i desetnik Romeo Zappavigna. Odan, bistar i temeljit, čak i kad stvari krenu po zlu, naravno, postaje miljenik kapetanice Anne. To svakako iznervira narednika Cecchinija. Zappavigna se čak upusti u vezu s Cecchinijevom kćeri Assuntinom, što narednik teško podnese.
Druga pridošlica u Cecchinijevu životu je Cosimo, dječak bez majke, kojega je napustio i otac. Cosimo je sin žene koja je nekako umiješana u pogibiju Cecchinijeve kćeri Patrizije.
Don Matteo u svoj župni dom prima i Sofiju. Njoj je tek 16, a izgubila je sve, kuću i roditelje. I ne želi ostati u Spoletu. Njezin je život ostao u Rimu i sve će pokušati da se onamo vrati. Don Matteo će doći do istine o Sofiji. Ona je posvojeno dijete, a njezin skrbnik ju je doveo u Spoleto kako bi bila bliže svojoj biološkoj majci, Riti Levi, nastavnici tjelesnog u srednjoj školi koju pohađa Sofija.
Rita je također nadležna i za organizaciju posjeta školskih kolega koji svakodnevno obilaze Alice, djevojku koja je pala u komu nakon što je na nju naletio auto koji je pobjegao s mjesta nesreće. Zovu je "uspavana ljepotica", a njezini se prijatelji izmjenjuju u posjetima uz njezin krevet. Sofia tako upoznaje Alice, a pritom se sprijateljuje i sa Sebom, Aliceinim momkom.
I Anna se mora suočiti sa svojim pravim osjećajima. Nakon velikog razočaranja s Giovannijem ona se povezuje s Marcom, a sve oko njih se čini povoljnim za početak romantične ljubavne priče.
A Don Matteo? Kao i uvijek, on nadzire i pazi sve druge oko sebe, pomažući im i potičući ih da donesu odluke koje katkad znaju biti teške, ali bitno je da uvijek dolaze od srca.
Sofia, 16-godišnja djevojka koja želi pobjeći iz Spoleta, bude osumnjičena da je ubila svoga skrbnika. Velečasni Matteo odluči je ugostiti u svojoj župnoj kući, a onda otkrije gorku istinu o njezinoj prošlosti. U međuvremenu, u karabinjerskoj postaji su svi uzbuđeni zbog dolaska novog kapetana, koji je pravo iznenađenje za narednika Cecchinija...

Slike

Don MatteoDon MatteoDon MatteoDon MatteoDon MatteoDon MatteoDon Matteo

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.