OPIS

Kamen je najlepši dar prirode. Ima zadatu formu i uvek se lepo osećamo kada je kamen oko nas. Čovek se sa kamenom rađa, živi, umire i ponovo rađa prkoseći vremenu nepomirljivom znaku prolaznosti. Ovako počinje serijal "Čovek i kamen" sa dvanaest epizoda kroz koje će Vas, sa zanimljivim pričama o kamenu, voditi autor Dragan Milovanović.
Veliki broj ljudi u kući ima neki kristal minerala ili fosil. Mali je broj onih koji opreme kompletan stan sa uzorcima minerala, stena i fosila praveći od njega muzej. Jedan od njih je i Staša sin poznatog geologa Veljka ili Backa kako smo ga zvali sa kojim sam dugo i uspešno radio, sarađivao, učio.
I sve je krenulo kada je otac poveo sina na teren da ga odmori od gradske vreve, buke a i neprimerenog društva. Tako se Staša zarazio i to traje i danas. Sakupio je veliki broj minerala, stena i fosila uz veliko strpljenje, vreme koje se meri desetinama godina.
Svaki naš razgoror počinje "imaš li nešto za mene?? I svaku put kada nešto imam, dobijem ja mu poklonim znajući da će biti čuvan. Želja mu je (takođe i moja) da ova predivna zbirka jednoga dana bude dostupna javnosti.
Autor: Dragan Milovanović

Slike

Čovek i kamen - Muzej minerala PančevoČovek i kamen - Muzej minerala PančevoČovek i kamen - Muzej minerala PančevoČovek i kamen - Muzej minerala PančevoČovek i kamen - Muzej minerala PančevoČovek i kamen - Muzej minerala PančevoČovek i kamen - Muzej minerala PančevoČovek i kamen - Muzej minerala PančevoČovek i kamen - Muzej minerala Pančevo

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Lovački klub

    image
    Dokumentarna emisija o lovu.
  • Čuvari budućnosti

    image
    Čuvari budućnosti su priča o mladima koji upoznavajući svoje vršnjake diljem BiH, upoznaju i uče dijelove historije i tradicije različitih naroda i njihovih...
  • Radical Makeovers (2016)

    image
    Rebecca Friedlander talks to young women who have faced emotional abuse, harassment, rape, mental disorders and drug abuse and help them seek God in the self.
  • Iskušenja divljine (2018)

    image
    Neki od najvećih spektakala prirode su životinje u pokretu. Na kopnu, u zraku i u moru, mnoge se životinje moraju seliti da bi preživjele.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.