Noć muzeja


Gdje gledati
Televizija uživo Strimovanje
img
img

OPIS

Kako su tema ovogodišnje Noći muzeja Velike obljetnice, tako se i sama manifestacija našla u obljetničkom ruhu - ovo je 15. noć muzeja. Idejne začetnice ovog kulturnog pohoda su mr. sc. Dubravka Osrečki Jakelić i mr. sc. Vesna Bulatović. U šezdesetak minuta televizijskog prijenosa prošetat ćemo Lijepom Našom. Domaćini - muzeji su MUO u Zagrebu, koji slavi 140 godina, Arheološki muzej u Splitu, koji slavi 200 godina postojanja i rada, te MMSU u Rijeci, koji će u Noći muzeja izložbom Davida Maljkoviča inaugurirati Novu godinu za grad Rijeku koji postaje Europskom prijestolnicom kulture.
Osim toga posjetili smo Koprivničku i Karlovačku županiju, uz priče o hlebinskoj naivi, slatkovodnom akvariju Aquatica, o tome kako je pronađena ukradena slika Jama, te kamo su nestala karlovačka kina.
U Zagrebu ćemo uz gužvu u slavljeničkom MUO-u pogledati što je na repertoaru drugih zbirki i muzeja, od Zemljaša iz Klovićevih dvora do Zagrebačke škole animiranog filma u MSU-u.
Kutak u koji se rijetko tko zaputio je i stalni postav Veterinarskog fakulteta koji ima vrijednu zbirku instrumenata i drugih eksponata.
Umjesto plotuna ispalit ćemo torpedo i postaviti stražu ispred Kožarićevog stoga sijena na Korzu u Rijeci, Salonom će nas provesti don Frane Bulić, a Dubrovnik će proslaviti 500. rođendan svoje Sponze i novost u turističkoj ponudi.
Mnogi su muzeji bogati zahvaljujući dobrim ljudima i njihovim donacijama, a da ta praksa nije nestala ni danas. potvrdit će nam istoimena izložba iz Osijeka.
Redatelji/realizatori: Mirena Stijačić, Vesna Luković Žarn, Vesna Švec Hercigonja
Novinari: Ivona Haller, Hanja Rakovac-Mašić, Maja Njirjak, Ivana Antunović Jović, Jasna Coce, Oka Ričko, Tatjana Lisičin, Željka Grujić, Vicko Dragojević, Anita Markovina

Slike

Noć muzeja

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.