poster

Medijska mreža srpske dijaspore

Medijska mreža srpske dijaspore


Gdje gledati
Televizija uživo Strimovanje
img

OPIS

Hronika sedmog festivala srpskog filma u Čikagu
Festival je otvoren na "Red karpet gala" prošlog meseca u jednom francuskom restoranu gde su prisutne pozdravili gosti iz Beograda – glumac, Miloš Biković, glumac i producent Miodrag Radonjić, glumice Danica Ristovski, Teodora Ristovski i reditelj Petar Ristovski.
Trodnevno druženje sa publikom nastavilo se u salama bioskopa AMC u Rosemontu. Publika jevidela kratki dokumentarni film “Ka svetlosti” i dugometražni dokumentarni film “Teslin narod”, kao i igrane filmove “Balkanska međa”, “Kralj Petar I”, “Delirium Tremens”, “Ajvar” i “Tadži Blues”.
U Generalnom konzulatu Srbije održana je i konferencija za štampu za medije u Americi na srpskom jeziku, a Festival je ove godine bio posvećen 20-oj godišnjici NATObombardovanja Srbije. Obelezavanje na ovaj način dvadesete godišnjice od neslavnih događaja, upotpunila je adekvatna selekcija filmova, kojim je izraženo poštovanje prema žrtvama i patnjama našeg naroda kroz istoriju.Ovogodššnji festival srpskog filma u Čikagu, koji je sada već dobio obeležje tradicionalnog, dokaz je da kvalitetan program, učešće odabranih gostiju, vredni volonteri, zainteresovanost publike i podrška donatora jesu garancija dobrog festivalskog programa, koji će svakako biti još kvalitetniji u buduće, posebno uz pomoć i podršku države Srbije.

Slike

Medijska mreža srpske dijaspore

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.