OPIS

Posljednji je logoraš koji je napustio nacistički logor Auschwitz-Birkenau. Ondje je završio kao dječak i to na odjelu zloglasnog doktora Mengelea. Uoči 75. godišnjice oslobođenja Auschwitza i Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta čut ćemo priču Opatijca Olega Mandića.
U Sisku smo pronašli najljepšu moguću potvrdu dobrote, razumijevanja i suosjećanja. Pogledajte kako su stanari jedne zgrade dočekali svoje nove susjede, izbjeglice iz Sirije.
U svijetu, pa tako i Hrvatskoj, sve je više samaca, bilo silom prilika, bilo zato što je to njihov izbor. Iako samci nisu baš skloni pred kamerom govoriti o svome životu, njih dvoje to je otvoreno učinilo. Povjerili su nam je li moguće biti sam, a sretan.
Jeste li u posljednje vrijeme trebali urara, obućara, stolara? Jeste li ih lako našli? Mogu li se iskustva i znanja prenošena naraštajima oduprijeti masovnoj proizvodnji i širenju velikih trgovačkih lanaca? Imaju li stari zagrebački obrti budućnost?
Urednica projekta: Maja Tokić

Slike

PulsPulsPulsPulsPulsPuls

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.