OPIS

Industrija video igara je globalni fenomen. Postoji preko 1,2 milijarde gejmera širom planete, a prodaja se predviđa da uskoro pređe 100 milijardi dolara godišnje. Ali njihova popularnost podstiče polemiku koja ih okružuje. Često su optuženi za korupciju mladih - da izazivaju nasilje i ovisnosti. Ali da li je to istina? Horizon otkriva da je naučna zajednica duboko podijeljena. Neki su uvjereni da videoigre potiču agresiju. Drugi inzistiraju na tome da nemaju nikakvog efekta na nasilje u stvarnom svijetu. No, dalje od kontroverze, sve je više dokaza koji ukazuju da video igre mogu pomoći održavanju oštrog mozga i uskoro bi mogle promijeniti revoluciju kako se borimo s mentalnim padom kako starimo.

Glumci
Producent: Graham Russell
TRAJANJE: 50 min

Slike

Da li su video-igrice tako loše?Da li su video-igrice tako loše?Da li su video-igrice tako loše?Da li su video-igrice tako loše?

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.