poster

TV lica ... kao sav normalan svet: Vatrogasac Miroslav Džaković

Tv lica...kao sav normalan svet

Srbija

OPIS

Pre 16 godina Miroslav Džaković je postao heroj jer je iz stana u kome je bilo dvoje starih ljudi, rizikujući život, uspeo da ih spase i za taj podvig dobio je nagradu na danima Beograda.
Tada je bio gost u emisiji "TV lica kao sav normalan svet" i u toku tog jednog dana tokom brojnih intervencija snimljene su situacije koje su za vatrogasce svakodnevica, od kojih je jedna bila i ulazak u kuću koja je bila u plamenu. Osim neustrašivosti na poslu, Džaković je te 2004. godine govorio o želji koja mu se nije ispunila da se ostvari kao roditelj, o osećanju odgovornosti prema ljudima kojima je potrebna pomoć a koju je nasledio od oca koji je takođe vatrogasac i o tome kako ne razmišlja o sebi kada ulazi u požar.
Ovih dana, u vreme praznika, Miroslav Džaković dočeko je ekipu emisije u svom domu, u prevremenoj penziji jer mu je ozbiljno narušeno zdravlje. Pa ipak, uprkos svemu i danas kaže da bi se nagutao dima i ušao u požar kada su sekunde u pitanju, iako je svestan da su zdravstveni problem nastali baš zbog toga što je više mislio o drugima nego o sebi. Ali, sa druge strane, zahvalan je na tome što mu se ostvarila najveća želja i danas ima dvoje dece sa suprugom Slađanom koja je njegova koleginica i koju je upoznao u vatrogasnoj stanici u kojoj je radio.
Na pitanje šta bi poželeo u vreme praznika bez razmišljanja je odgovorio da želi da još jednom obiđe vatrogasnu brigadu. Na prvi zvuk za polazak na teren, Miroslav je kako sam kaže ispratio vatrogasce sa setom u očima govoreći o ljudima za koje ne postoje neradni dani i vikendi, a upravo novogodišnji praznici i veselje donose nesmotrenosti zbog kojih su intervencije česte.
Okružen prijateljima, nekadašnjim kolegama poželeo je što manje intervencija u 2020. a svima mnogo zdravlja i sve to dok je pratio kako se njegov sin Aleksa penje u mala vatrogasna kola, uz konstataciju da će njegov sin nastaviti tradiciju vatrogasaca u porodici Džaković.
Autor Tanja Peternek Aleksić

Slike

TV lica ... kao sav normalan svet: Vatrogasac Miroslav DžakovićTV lica ... kao sav normalan svet: Vatrogasac Miroslav DžakovićTV lica ... kao sav normalan svet: Vatrogasac Miroslav DžakovićTV lica ... kao sav normalan svet: Vatrogasac Miroslav DžakovićTV lica ... kao sav normalan svet: Vatrogasac Miroslav DžakovićTV lica ... kao sav normalan svet: Vatrogasac Miroslav DžakovićTV lica ... kao sav normalan svet: Vatrogasac Miroslav DžakovićTV lica ... kao sav normalan svet: Vatrogasac Miroslav DžakovićTV lica ... kao sav normalan svet: Vatrogasac Miroslav DžakovićTV lica ... kao sav normalan svet: Vatrogasac Miroslav DžakovićTV lica ... kao sav normalan svet: Vatrogasac Miroslav DžakovićTV lica ... kao sav normalan svet: Vatrogasac Miroslav DžakovićTV lica ... kao sav normalan svet: Vatrogasac Miroslav DžakovićTV lica ... kao sav normalan svet: Vatrogasac Miroslav DžakovićTV lica ... kao sav normalan svet: Vatrogasac Miroslav DžakovićTV lica ... kao sav normalan svet: Vatrogasac Miroslav DžakovićTV lica ... kao sav normalan svet: Vatrogasac Miroslav DžakovićTV lica ... kao sav normalan svet: Vatrogasac Miroslav DžakovićTV lica ... kao sav normalan svet: Vatrogasac Miroslav DžakovićTV lica ... kao sav normalan svet: Vatrogasac Miroslav Džaković

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.