OPIS

Pokret slou fud - spora hrana nastao je pre 30 godina kao odgovor na probleme koje čini fast fud - brza hrana.
Danas u 150 država, više od 1500 lokalnih zajednica brine o malim proizvođačima, čuvaju tradicionalne ukuse i biodiverzitet. Važno je i da se povezuju sa potrošačima koji osećaju potrebu da uspore život, da lagano uživaju za trpezom.
Kako se odgovorna poljoprivreda razvija na severu Bačke u ovom izdanju Znanja imanja govore: Oskar Maurer iz Hajdukova, pionir u svetu organskih vina - da je moguće da pomirimo i ekologiju i ekonomiju i u vinogradu i u podrumu. Dragan Kovač - posle života i rada u Švedskoj - zašto je važno da volimo svoju zemlju i zovemo goste iz celog sveta, da uživamo zajedno. Atila Vizi iz Budimpešte, kakva je iskustva doneo sa ostrva Paga gde je razvijen slou fud pokret i kako se spaja tradicionalno i moderno. Jelisaveta Bešenji Eržika iz Bačkog Monoštora zove u "Mali bodrog", male preduzetnike da razumeju put od njive do trpeze.
Urednik i voditelj: Jasmina Nikitović Stojičić
Novinari: Ljiljana M. Petrović, Dragana Popov

Slike

Znanje imanjeZnanje imanjeZnanje imanjeZnanje imanjeZnanje imanjeZnanje imanjeZnanje imanjeZnanje imanjeZnanje imanjeZnanje imanjeZnanje imanjeZnanje imanjeZnanje imanjeZnanje imanjeZnanje imanjeZnanje imanjeZnanje imanjeZnanje imanjeZnanje imanjeZnanje imanje

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.