poster

Teatrologike: Aljban Ukaj

Teatrologike

dokumentarni | Srbija

OPIS

Važno je da se bolje upoznamo, da komuniciramo na nekom drugom nivou, ne na onom koji nam plasiraju mediji - kaže Aljban Ukaj, glumac koji veruje da je umetnost dobar štit od predrasuda.
Beogradska publika ga je upoznala u predstavi "Hipermnezija", koja je bazirana na dokumentarnoj građi. Ona je okupila mlade glumce iz Sarajeva, Beograda i Prištine.
Kroz njihove ispovedne priče o detinjstvu i odrastanju govorili su nam o društvenim okolnostima u kojima su formirani - od raspada Jugoslavije do ratova i brojnih trauma koje su preživeli. Igrao je u Beogradu i u predstavama "Izopačeni", a zatim i Romea u predstavi "Romeo i Julija", nezavisnoj koprodukciji beogradskih i glumaca iz Prištine. U savremenoj priči o zabranjenoj ljubavi između Srpkinje i Albanca i njihovih zavađenih porodica. Šekspirova tragedija je imala ovdašnje savremeno značenje.
Aljban Ukaj je rođen 1980. godine u Prištini, gde je završio Srednju muzičku školu. Studirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Prištini, u klasi Faruka Begolija do 2001. godine, kada prelazi u Sarajevo gde završava Akademiju scenskih umjetnosti, u klasi Aleksandra Jevđevića. U pozorištu je igrao u predstavama Sarajevskog ratnog teatra čijeg ansambla je član, zatim Kamernog teatra 55 kao i u pozorištima u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Kosovu i regionu.Njegov društveno odgovoran umetnički glas razuma snažno odjekuje ovim prostorima.
Autor i scenarista Olivera MiloševićIzvršni producent Selena PleskonjićSnimatelj Vladimir ĐurićMontaža Bogdan ČurguzReditelj Srđan ĆešićSerijal je nastao u Hartefakt produkciji.

Slike

Teatrologike: Aljban UkajTeatrologike: Aljban UkajTeatrologike: Aljban UkajTeatrologike: Aljban UkajTeatrologike: Aljban UkajTeatrologike: Aljban UkajTeatrologike: Aljban UkajTeatrologike: Aljban UkajTeatrologike: Aljban UkajTeatrologike: Aljban UkajTeatrologike: Aljban UkajTeatrologike: Aljban UkajTeatrologike: Aljban UkajTeatrologike: Aljban UkajTeatrologike: Aljban UkajTeatrologike: Aljban UkajTeatrologike: Aljban UkajTeatrologike: Aljban UkajTeatrologike: Aljban UkajTeatrologike: Aljban Ukaj

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Regioskop

    image
    Dokumentarni filmovi.
  • China Uncovered

    image
  • Plati ili vrati (2014)

    image
    Britanska dokumentarna serija koja prati rad sudskih službenika koji proučavaju spise Visokog suda diljem Engleske i Walesa u ime klijenata koji nisu uspjeli...
  • Tiagov Balkan

    image
    Tijago Fereira je zbog ljubavi došao u Srbiju iz Brazila. Iako ta ljubav nije potrajala, pronašao je dve nove - ljubav svog novog života i ljubav prema Balkanu....
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.