OPIS

U trentku kada se pomisli da zdravlje i život ugrožavaju brzorastuće tumorskih ćelije, svakodnevne tekuće borbe postaju manje bitne i počinje rat za život. Ideja je mnogo, strahova još više, planova sve manje, kuda, gde, kako... lečiti se, izlečiti... Odbrana je nemoguća bez volje, vere, ljubavi i nauke.
Institut za onkologiju i radiologiju Srbije je specijalizovana institucija koja više nego profesionalno pruža onkološku zdravstvenu zaštitu stanovništva ali i predstvalja jedan od najvažnijih frontova koji se bori za život Srbije.
U okviru serijala Nauka 2019, dve polusatne emisije Rat za život posvećujemo ovoj naučnoj ustanovi koja integriše bazična, klinička, epidemiološka i translaciona istraživanja u cilju kontinuiranog unapređenja kvaliteta rada i razvoja onkologije. Saznavajući domete nauke, otkrivamo uspehe ali i prepreke, planove i rezultate implementacije novih istraživanja u kliničku praksu.
U emisijama govore prof. dr Danica Grujičić, direktor Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije; prim. dr sc. med. Nebojša Miletić zamenik direktora i pomoćnik direktora za zdravstvenu delatnost; prim. dr sc. med. Davorin Radosavljević, naučni saradnik i načelnik Klinike za medikalnu onkologiju; dr sc. med. Zorka Milovanović, naučni saranik i rukovodilac Službe patohistologije i citologije; doc. dr Srđan Nikolić načelnik Klinike za onkološku hirurgiju; doc. dr sc. med. Suzana Stojanović-Rundić specijalista radiolog, načelnik Dnevne bolnice radioterapije; dr sc. Radmila Janković, naučni savetnik i rukovodilac Službe za naučno-istraživačku i obrazovnu delatnost; prim. dr sc. med. Lejla Piripović rukovodilac Službe za pedijatrijsku onkologiju, prim. dr sc. med. Jelena Bokun šef Odseka za pedijatrijsku radioterapiju, Jasmina Paunković glavna sestra Klinike za radiološku onkologiju i dijagnostiku, Marija Andrijić, psiholog i dr sc. med. Ana Jovićević, epidemiolog. Veliki tim, ponosan na svoju misiju i zalagnje, objašnjavajući principe savremene prevencije, dijagnostike i terapije dokazuje i da oni nisu samo lekari koji profesiomalno rade svoj posao i načnici već pravi borci za život Srbije.
Urednik Marijana Vuk Mrđa, reditelj Dragica Gačić, montaža Milica Živojinović.

Slike

Nauka 2019: Rat za životNauka 2019: Rat za život

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Tendance XXI (2015)

    image
    Trendovi 21 vijeka.
  • Linije razdvajanja (2009)

    image
    Iz srca supersile u krizi, Fault Lines kopa dublje u ono što pokreće velike priče u SAD-u.
  • ARD-Buffet (1998)

    image
  • Priče s Istoka (2006)

    image
    Odvažne, neispričane priče iz cijele Azije i Pacifika. Al Jazeerin dubinski, tjedni program o aktualnostima iz najnaseljenije regije svijeta.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.