OPIS

U fokusu Kulturnog centra je budžet za kulturu Republike Srbije za 2020. godinu. On je nedavno usvojen u Skupštini Srbije, uz polemike u javnosti o manjku sredstava koja se odvajaju za kulturu. Da li je budžet za kulturu poražavajuće mali i koji su prioriteti finansiranja kulture u našoj državi?
Na ova pitanja odgovaraju Ivana Dedić, pomoćnica Ministra kulture i informisanja za savremeno stvaralaštvo i kreativne industrije, Željko Kovačević, pomoćnik Ministra kulture i informisanja za ekonomsko finansijske poslove, Slobodan Nakarada, v.d. direktora Muzeja savremene umetnosti i Virdžinija Đeković Miketić, iz asocijacije Nezavisna kulturna scena Srbije.
U emisiji će još biti reči o beogradskom koncertu grupe Lajbah, novoosnovanom pozorišnom festivalu "Ruta", izložbi "Devedesete: Rečnik Migracija" u Muzeju Jugoslavije, filmskom opusu francusko-peruanske umetnice Rouz Lauder, kao i o značenjima dijalekata u savremenoj umetničkoj produkciji. Tema Jubileja je sto četrdeset godina od objavljivanja romana "Braća Karamazovi". Gost Tanke linije je Ivan Novak iz grupe Lajbah.
Centralni gost emisije je pesnik Bratislav Milanović.
Urednik emisije Ana TasićReditelj Ivan Bukvić Montažeri: Goran Mijić i Jakov PejovAutori rubrika: Marija Nenezić, Ana Tasić, Jasmina Mijić, Hristina Vasilijević, Zorica Kojić, Ivan VelisavljevićVoditelj Željko Maksimović

Slike

Kulturni centarKulturni centarKulturni centarKulturni centar

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.