poster

Čovek i kamen

Čovek i kamen (2019)

dokumentarni | Srbija

OPIS

Kamen je najlepši dar prirode. Ima zadatu formu i uvek se lepo osećamo kada je kamen oko nas. Čovek se sa kamenom rađa, živi, umire i ponovo rađa prkoseći vremenu nepomirljivom znaku prolaznosti. Ovako počinje serijal Čovek i kamen sa dvanaest epizoda kroz koje će Vas, sa zanimljivim pričama o kamenu, voditi autor Dragan Milovanović.
Panon (4. emisija)
Većina nas je čula o Panonskom moru, slušala i pesmu Panonskog mornara od Đorđa Balađevića ali o njemu malo zna. Za žitelje Beograda je tu oko nas. Treba samo malo vremena (i bez mobilnog telefona) da se osete, dodirnu i dožive njegove obale.
Vrstan poznavalac geologije vremena u kome je Panonsko more bilo je prof. Slobodan Knežević sa Rudarsko-geološkog fakulteta. I da vam kažem, bolje reći priznam. Slušao ga puno puta i opet želja da ga čujem još jednom, i naravno Pananosko more ponovo doživim.
Autor: Dragan Milovanović

Slike

Čovek i kamenČovek i kamenČovek i kamenČovek i kamenČovek i kamenČovek i kamenČovek i kamenČovek i kamenČovek i kamen

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Paleta

    image
    "Paleta" je emisija Radio-televizije Vojvodine. U pitanju je izbor iz sadržaja koje pripremaju redakcije Televizije na jezicima nacionalnih zajednica. Da bismo se...
  • Fashion Destination

    image
    Putovanje na određene destinacije uz dodatak mode danas je utrendu. Fashion Destinations će vas odvesti u najmodernije hotele i odmorišta na svijetu.
  • Neobjašnjeno s Williamom Shatnerom (2019)

    image
    Znanstvenici su uključeni u beskrajnu potragu za razumijevanjem golemog svemira u kojem živi naš planet. Postoje li galaksije slične našoj? Mogu li biti sposobne...
  • Zlatne ruke

    image
    Stara izreka kaže "što mu oči vide, to ruke naprave". Veštine koje ćete imati priliku da vidite u serijalu "Zlatne Ruke" na najbolji način opisuju mentalitet i...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.